مرمت و احیای ۲۰ بنای تاریخی در تخت فولاد اصفهان

گردشگری
مرمت و احیای ۲۰ بنای تاریخی در تخت فولاد اصفهان

اصفهان (ایرنا) – مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی اصفهان اعلام کرد که عملیات مرمت و احیای ۲۰ بنای تاریخی و ارزشمند در مجموعه تخت فولاد این شهر به اتمام رسیده است.


جزئیات پروژه‌های مرمتی

محمدعلی ایزدخواستی، مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی اصفهان، اظهار داشت که این پروژه‌ها شامل مرمت آرامگاه‌ها و چهارطاقی‌های متعددی در تخت فولاد بوده است. وی با تأکید بر اهمیت تخت فولاد به‌عنوان دومین آرامستان مهم جهان تشیع، افزود:

«تکیه مادر شاهزاده‌ها و میرفندرسکی از جمله مجموعه‌هایی هستند که مرمت آن‌ها، بخش‌های مختلف تخت فولاد را دربرگرفت.»

ایزدخواستی همچنین به مرمت تکیه کازرونی اشاره کرد که به دلیل بارندگی‌های شدید در اواخر دهه ۹۰ دچار تخریب گسترده شده بود و اکنون به‌طور کامل احیا شده است.


اقدامات توسعه‌ای و حفاظتی

علاوه بر عملیات مرمتی، طرح‌های توسعه و احداث نیز در تخت فولاد اجرا شده است. جداره‌سازی اطراف این مجموعه از جمله این اقدامات است که علاوه بر تعیین مرز مشخص برای مجموعه، پیوندی هماهنگ با معماری تاریخی آن ایجاد کرده است.

ایزدخواستی با بیان اینکه در سه دهه گذشته، سازمان نوسازی و بهسازی اصفهان مهم‌ترین نهاد حفاظتی تخت فولاد بوده است، خاطرنشان کرد:

«دو سال پیش تصمیم گرفتیم تا ۲۰ پروژه مرمتی، حفاظتی و احداثی را در این مجموعه اجرا کنیم و امسال این پروژه‌ها به سرانجام رسید.»


معیارهای انتخاب بناهای مرمتی

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی اصفهان درباره معیارهای انتخاب بناهای مرمتی گفت:

«اولویت نخست، بناهایی بود که در معرض خطر جدی قرار داشتند و در صورت عدم اجرای این پروژه‌ها در دو سال گذشته، بارندگی‌های اخیر می‌توانست تخریب‌های غیرقابل جبرانی به بار آورد.»

وی افزود:

«اولویت دوم، مکان‌هایی بودند که برای برگزاری آیین‌های مذهبی مورد استفاده قرار می‌گرفتند؛ به‌عنوان مثال، تکایایی که همچنان برای برگزاری آیین‌های مذهبی مورد استفاده قرار می‌گیرند، در فهرست مرمت‌های ضروری قرار گرفتند.»


برنامه‌های آینده و افتتاح پروژه‌ها

ایزدخواستی از برگزاری مراسم افتتاح این پروژه‌ها با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این هفته و همزمان با دهه فجر خبر داد.


اهمیت تخت فولاد اصفهان

تخت فولاد اصفهان با نام «وادی السلام ثانی» دومین قبرستان جهان تشیع است و آرامگاه بیش از ۲ هزار عالم، فقیه، مجتهد، شاعر، فیلسوف و حکیم بزرگ ایرانی را در خود جای داده است. این مجموعه با مساحت تقریبی ۷۵ هکتار در حاشیه جنوبی رودخانه زاینده‌رود اصفهان و در انتهای یکی از محورهای تاریخی شمالی–جنوبی شهر واقع شده است.


 



نظرات کاربران

ارسال نظرات