اعضای جامعه هتلداران ایران و روسای تشکلهای گردشگری، در دیدار با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، از مهمترین مشکلات و موانع در مسیر سرمایهگذاری و توسعه صنعت گردشگری کشور گفتند و خواستار توجه به این چالشها و حل آنها شدند. به گزارش خبرگزاری ایتونا، مشکلات مالیاتی هتلها و چالشهای هتلهای چهار و پنج ستاره، معضل اجبار هتلداران به ارائه تخفیف به آژانسهای مسافرتی و لزوم ارزی شدن نرخ هتلها از جمله موضوعاتی بودند که در نشست اخیر هتلداران و سرمایهگذاران با وزیر گردشگری از سوی هتلداران مطرح شد.
مشکلات مالیاتی هتلهای چهار و پنج ستاره
شهرام شیروانی، نایب رئیس جامعه حرفهای هتلداران ایران و سرمایهگذار گروه هتلهای باباطاهر، در جریان نشست اخیر با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: "مالیات ۵۰ درصدی که در برنامه هفتم تصویب شده، مشکلاتی را برای هتلها ایجاد کرده است." وی افزود که این مساله باعث شده است برخی هتلهای چهار ستاره به دلیل بار مالی ترجیح دهند به سه ستاره تبدیل شوند که این امر به گردشگری و اقتصاد کشور خسارت وارد میکند.
شیروانی همچنین به مشکلات ناشی از فعالیت خانههای مسافر اشاره کرد و گفت: "اینکه در فصل پیک سفر خانهمسافرها و اقامتگاههای غیرمجاز باید به طور گسترده مسافر داشته باشند و هتلها خالی بمانند، جای تاسف دارد." وی خواستار رسیدگی به این موضوع شد و بیان کرد که این مشکلات نیاز به توجه جدی دارد.
لزوم ارزی شدن نرخ هتلها
کامیار اسکندریون، دبیر و عضو هیات مدیره جامعه حرفهای هتلداران ایران، در جریان نشست با وزیر گردشگری گفت: "انجام خیلی از مسائل شاید در حیطه اختیارات وزارتخانه نباشد اما یقینا پیگیری وزارت گردشگری و وزیر محترم در هیات دولت راهگشا خواهد بود." وی تأکید کرد که شیوهنامه نرخگذاری تاسیسات گردشگری نیاز به اصلاح دارد و با توجه به هزینههای بر مبنای ارز، باید نرخ ارزی برای هتلها مجدداً تصویب شود.
اسکندریون بیان کرد که هتلها هزینههای خود را بر مبنای نرخ ارز دارند و دریافت نرخ ارزی میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی آنها کمک کند. وی خواستار صدور اجازه برای دریافت نرخ ارزی از سوی مدیران واحدهای اقامتی شد و تأکید کرد که این موضوع نیاز به توجه ویژهای دارد.
گردشگری در عصر هوش مصنوعی
علی اکبر فکوری، رئیس جامعه هتلداران لرستان، در بخش دیگری از این نشست به مشکلات کشور اشاره کرد و گفت: "حدود دو دهه است که روشن شده نفت مشکلات کشور را حل نمیکند. بنابراین باید به صنعتی مانند گردشگری که ظرفیت اقتصادی بسیار خوبی دارد، بیشتر توجه شود." وی بر لزوم تغییر نگرشها به صنعت گردشگری تأکید کرد و بیان کرد که باید از نگاه سنتی به این صنعت عبور کنیم.
فکوری همچنین به لزوم توجه به فناوریهای جدیدی مانند هوش مصنوعی اشاره کرد و یادآور شد که بسیاری از مشاغل به واسطه این فناوریها در سالهای آتی از بین خواهند رفت. وی تأکید کرد که گردشگری از معدود صنایعی است که حتی با آمدن هوش مصنوعی هم جذابیت و متقاضیان خود را از دست نخواهد داد و با توجه به این ظرفیت، توجه بیشتر به این صنعت ضرورت بیشتری پیدا میکند.